Hopp til innhold

Fjellhvil hotell på Norefjell i brann

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 21. april 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter
Norefjell: Det brøt ut brann ved Fjellhvil hotell på Norefjell i Buskerud mandag ettermiddag klokken like før klokken ett. Tredelen av hotellet vil brenne helt ned til grunnen.

Politiet fikk melding om kraftig røykutvikling ved hotellet klokken 12.55 mandag ettermiddag. Brannvesenet foretar nå en kontrollert nedbrenningen av tredelen av hotellet.

- Den delen av hotellet som er av tre er totalskadd. Nå foretar brannvesenet en kontrollert nedbrenning, sier operasjonsleder Einar Bottolfs i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB mandag kveld.

Hotellet har i hele vinter vært stengt på grunn av en delvis rehabilitering, men den nordre fløyen har vært brukt av noen arbeidere, men alle arbeiderne skal være ute og i god behold.

- Det er ikke håp om å berge tredelen som det opprinnelig brant i, og det ligger an til at den delen brenner ned til grunnen i delen, sier operasjonsleder Einar Bottolfs ved Nordre Buskerud politidistrikt til VG Nett ved 16-tiden.

Selv Kjell Engen, som bor sju-åtte kilometer fra hotellet, så flammene godt fra hjemmet sitt.

- Det er full fyr der oppe. Jeg sitter med kikkerten nå, og det er flammer og masse røyk, fortalte han på telefon til VG Nett.

OL-flagget gikk med i brannen

Både OL-flagget fra Oslo-OL i 1952, OL-vinner Stein Eriksens ski og en premiesamling fra de olympiske lekene er bekreftet gått med i brannen på hotellet, melder ringblad.no.

Kilder