Fem personer omkom i kollisjon i Eiksundtunnelen

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 29. juni 2009 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Eiksundtunnelen under åpningen
Foto: T.Müller
Riksvei 653

Ørsta: / Ulstein: Fem personer omkom søndag i en kollisjon i verdens dypeste tunnel, Eiksundtunnelen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.12 søndag kveld. Kollisjonen var mellom to biler, og det begynte å brenne i bilene etter ulykken. Alle de innvolverte i trafikkulykken omkom. Det var på tunnelens dypeste punkt i Ulstein at ulykken inntraff. Politiet har foreløpig ikke gått ut med hvem de omkomne er. Årsaken til ulykken er også ukjent.

Eiksundtunnelen[rediger]

Fakta fra Wikipedia:
Eiksundtunnelen er en undersjøisk tunnel som forbinder Hareidlandet med fastlandet i Møre og Romsdal. Tunnelen går fra øya Eika i Ulstein, under Yksnøya, Vartdalsfjorden og Lidaveten til Sørheim på Berkneshalvøya i Ørsta kommune. Tunnelen er 7765 meter lang. Den er Norges nest lengste undersjøiske tunnel, etter Bømlafjordtunnelen.

Eiksundtunnelen er en del av Eiksundsambandet, som gir kommunene Hareid, Ulstein, Sande og Herøy fastlandsforbindelse. Med en dybde på 287 meter er Eiksundtunnelen verdens dypeste veitunnel. Arbeidet med tunnelen begynte sommeren 2004. Eiksundsambandet åpnet 23. februar 2008 og er en del av riksvei 653.

Største stigning i tunnelen er 9,6 % opp mot Eika. Stigningen opp mot Berkneshalvøya er 7,6 %.

Tunnellen er bompengebelagt, betaling skjer i automatisk bomstasjon som aksepterer Autopass og etterbetaling via giro eller kontanter. Ordinær takst for personbiler er NOK 76,-.

Relaterte artikler[rediger]


Kilder[rediger]