Hopp til innhold

Erlend vant Norske Talenter 2008

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 9. mai 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Fakta
Norske Talenter er et norsk fjernsynsprogram på TV 2 basert på det populære britiske underholdningsshowet Britain's Got Talent og det amerikanske showet av samme format America's Got Talent. På svensk heter programmet "Talang". Hovedinnholdet i programserien er en talentkonkurranse innenfor alle grener, og er åpen for alle deltakere, uavhengig av alder. Britain's Got Talent ble første gang sendt i 2008. Monster Entertainment produserte programmet i 2008. Norske Talenter ble nominert til Gullruten for «Beste underholdningsprogram» 2008.
Fakta fra Wikipedia

Norge: Erlend (16) fra Haugesund vant lørdag kveld TV 2s Norske talenter. Erlend fikk 36 % av stemmene som kom inn i finalen.

Erlend fremførte låten «Lost» i finalen, i knallgrønt hår.

- Fantastisk

- Jeg har det helt fantastisk, svarte Erlend til VG Nett da han ble spurt om hva han følte etter å ha vunnet konkurransen.

Premien i konkurransen var 500.000 kroner fra TV 2 og 150.000 kroner fra en sponsor.

- Det skulle ikke forundre meg om du går ut herfra 650.000 kroner rikere, sa Thomas Giertsen da Erlend Bratland (16) hadde sunget under «Norske Talenter»-finalen i kveld.

- Det er skummelt å velge en låt som nesten ingen kjenner, men gud bedre meg for en stemme du har! Når du synger de lange tonene kan jeg bare lene meg tilbake å bli med på reisen. Gud bedre meg for en stemme du har! sa Jan Fredrik Karlsen.

Kilder