Hopp til innhold

Diesel til 10,70 ved Uno-X

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 4. juni 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Fakta
da:Uno-X er en kjede av ubetjente bensinstasjoner i Norge, Sverige og Danmark.

Kjeden drives av YX Energi i Norge og Danmark og av Hydro i Sverige. StatoilHydro eier varemerket i Sverige, mens Reitangruppen eier det i Norge og Danmark. Norsk Hydro drev kjeden på 1990-tallet.

Uno-X ble opprinelig oprettet som et rent dansk selskab på 1960-tallet med base i Herning.

Uno-X består av 110 stasjoner i Norge, 200 stasjoner i Danmark og 250 stasjoner i Sverige. Kjeden har samme logo i Norge og Danmark, men en helt annen i Sverige.

Fakta fra Wikipedia

Orkdal: Men det var helt til ledelsen i kjeden fikk vite om det...

Det var onsdag morgen bilistene på Orkanger i Orkdal kunne kjøpe diesel på billigsalg hos Uno-X. Lystavla på den ubetjente stasjonen viste nemlig at literprisen på diesel var på 10,70, mens Shell-stasjonen, som ligger rett over veien for stasjoen, solgte dieselen til 13,89. Men den lave prise hos Uno-X-stasjonen var, ifølge ledelsen i Uno-X, ikke dette den riktige prisen:

– Oj, dette må være feil. Ja, det er feil. Her har lystavla som viser prisen hengt seg opp, og dermed opererer vi med en pris som ligger rundt tre kroner under den riktige prisen. Dette vil vi rette opp nå, men de som har fylt, har fått dieselen til den prisen som sto på tavla, opplyser en representant for Uno X til avisa Sør-Trøndelag.

Og få minutter senere var prisen tilbake på det "normale" nivået.

Kilder