Hopp til innhold

Britiske spesialsoldater tatt i Libya

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 6. mars 2011 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Grønne byer er under Gaddafis kontroll, de røde er under opprørernes kontroll og de gule er pågående kamper mellom partene.

Libya: En britisk diplomat samt åtte britiske spesialsoldater er anholdt av opprørere i Libya, da diplomaten prøvde å komme i kontakt med opposisjonslederene.

De åtte spesialsoldatene eskorterte en britisk diplomat som prøvde å komme i kontakt med opposisjonsledere. Opprørerene anholdt gruppen på grunnlag av frykt for at Muammar Al-Gaddafi ville bruke de sivilkledde spesialstyrkene som bevis på at opprørerene fikk støtte fra utlandet, og dermed svekke deres støtte blant folket.

Ifølge den libyske gruppen Human Rights Society foregår det for tiden forhandlinger mellom britiske myndigheter og opprørerene. Soldatene og diplomaten blir, ifølge en talsmann for opprørerene, behandlet godt, mens de blir avhørt i Benghazi. Det blir også lagt til rette for et mer høytstående møte mellom diplomaten og en talsmann for opprørerene, som skal gi dem en diplomatisk annerkjennelser fra britene.

Den britiske forsvarsministeren Liam Fox bekrefter at det er et britisk diplomatteam i Libya, men vil ikke si noe utover dette, og det britiske forsvarsdepartementet sier av prinsipp ikke noe om spesialsoldatenes tilstedeværelse.

I vestlige deler av Libya skal en gruppe nederlandske spesialsoldater ha blitt tatt til fange av tilhengere av Gaddafi, da de prøvde å hjelpe nederlandske statsborgere ut av landet.

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Opprøret i Libya i 2011.Kilder

[rediger]