Hopp til innhold

Boeing 737 styrta i Russland

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 14. september 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Fil:Aeroflot-Nord VP-BKO Boeing 737-500.jpg
Flyet som styrta (en Boeing 737-500) to dager før ulykken.
Aeroflots logo
Aeroflots logo

Russland: En Boeing 737-500 fra russiske Aeroflot styrta i natt i nærheten av byen Perm i Russland. 88 personer fra 21 forskjellige land fryktes omkommet, blant dem åtte barn.

Reuters siterer radiokanalen Ekho Moskvy, som melder at alle ombord på flyet ble drept. Det var 82 passasjerer og 6 besetningsmedlemmer på flyet.

Flyet var på vei fra Moskva til Perm, da det klokka 03.15 lokal tid styrta under innflyginga til Perm flyplass. Det landet på et ubebodd område i nærheten av flyplassen. Vrakrestene fra flyet sies å dekke et område på 4 km². Ifølge en russisk rapport skal piloten ha forsøkt å bomme på et boligområde som ligger like i nærheten av nedslagsstedet.

Flyvraket ble funnet kort tid etter styrten. Deler av Den transsibirske jernbanen ble også ødelagt i styrten. Vitner i nærheten sier det hørtes ut som om det hadde blitt krig, og at store flammer kom fra området flyet styrta i. Et vitne sier at flyet hadde en vinkel på 30°–40° da det traff bakken.

Myndighetene etterforsker årsaken til styrten, men ifølge australske Sky News skal det ikke være mistanke om terrorisme. TIME melder at myndighetene har funnet flyets sorte bokser, og undersøker innholdet.

Kilder

[rediger]