Bacon og vin i julegave til muslimsk kollega kostet politimann jobben

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 16. januar 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Vin og bacon er ikke alltid en populær julegave i det britiske politiet…
Foto: Ile-de-re / U.S. National Cancer Institute (fotomontasje)

En politimann i den britiske byen Luton mistet jobben etter at han gav en flaske vin og en pakke bacon i julegave til en muslimsk kollega. Selv om den muslimske kollegaen ikke reagerte så kraftig, valgte politiledelsen i distriktet Bedfordshire å presse politimannen ut av jobben.

Det var gjennom en såkalt «Secret Santa» at kollegene i Luton byttet julegaver i jobbkantinen på morgenen første juledag. Konstabel Rob Murrie valgte da å gi vinflasken og svinekjøttet til konstabel Arshad Mahmood, på tross av at praktiserende muslimer ikke spiser svinekjøtt eller drikker alkohol. Mahmood synes gaven var litt på kanten, men stemningen rundt bordet var god og han hadde derfor ingen grunn til å tro at ufine motiver lå bak. Siden saken var ment som en spøk gikk ikke Mahmood videre med den.

Ledelsen i Bedfordshire-politiet valgte likevel å sparke Murrie. En talsmann for politiet sa at oppførsel av denne typen ikke var akseptert i en organisasjon som både tjener og ansetter folk uansett bakgrunn, og at politiet er glad for at politimannen det gjaldt selv valgte å gå av med umiddelbar virkning. Murrie selv uttalte at han ikke hadde noe annet valg enn å gå av på grunn av sakens politiske implikasjoner.

Kilder