Hopp til innhold

Anonymous sier sitt om den canadiske tenåringsvoldtekten

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 13. april 2013 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Anonymous logo.
Foto: Kephir

På onsdag kunngjorde hackergruppen Anonymous at de akter å kunngjøre navnene til de fire som er mistenkt for å ha voldtatt canadiske Rehtaeh Parsons, som begikk selvdrap forrige uke.

I en melding sendt til det kanadiske ridende politi (Royal Canadian Mounted Police) krever gruppen «umiddelbar juridisk handling» i saken, og legger til at «når vi sporet opp guttene i løpet av to timer, er det ikke lenge før noen andre finner dem».

Dette siste utspillet fra gruppen, kalt «Operasjon rettferdighet for Rehtaeh», førte til uttrykk for bekymring fra medlemmer av den canadiske politistyrken. I et intervju med avisen «National Post» advarte Nova Scotias justisminister, Ross Landry, mot farene ved å offentliggjøre slik vital informasjon i den pågående etterforskningen. «Vi ønsker ikke at andre barn skal ta sitt liv fordi en selvtektsgruppe synes det er greit. Kanskje det er feil navn, og hva ville de da ha gjort mot noen?»

17 år gamle Parsons ble søndag koblet fra maskinen som holdt henne i live etter at hun forsøkte å ta sitt eget liv noen dager tidligere. Hennes mor opprettet en Facebook-side som både feiret datterens liv og tilkjennegav årsaken til hennes tragiske død. «Rehtaeh er nå borte på grunn av de fire guttene som syntes at å voldta en 15-åring var greit, og at det var morsomt å distribuere et bilde som knekte henne psykisk og ødela hennes gode rykte.»

Kilder[rediger]