Åslaug Haga går av som Sp-leder neste år

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 11. april 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Åslaug Haga
Fakta
Åslaug Marie Haga (født 21. oktober 1959 i Nes i Akershus) er en norsk politiker (Sp) og statsråd i Olje- og energidepartementet. Hun ble innvalgt på Stortinget fra Akershus i 2001. Hun er utdannet statsviter og begynte å jobbe i Utenriksdepartementet (UD) i 1985, der hun fullførte aspirantkurset. Haga er leder av Senterpartiet og har tidligere vært nestleder i partiet. Hun var statssekretær i UD og ved Statsministerens kontor i 1997. Mellom 1999 og 2000 var hun kulturminister. Haga var en drivkraft i arbeidet med å danne en flertallsregjering mellom Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti i 2005.
Fakta fra Wikipedia
– Nå må andre slippe til. Et levende folkestyre krever maks dedikerte mennesker som er opptatt av å forsvare tillit hver eneste dag


Åslaug Haga til NTB


Norge: Leder for Senterpartiet (Sp) og Olje- og energiminister Åslaug Haga kunngjorde under landsstyremøtet i Senterpartiet på Gardermoen i dag at hun ikke stiller til gjenvalg i 2009.

Åslaug Marie Haga (48) vil sitte ut perioden sin, som varer ut 2009. Men på landsmøtet i mars 2009 vil hun ikke stille til gjenvalg.

Ikke pga. Arnstad-saken[rediger]

Haga sier at saken som nå er rundt hennes departemantet og tidligere Sp-politiker og Enova-direktør Eli Arnstad ikke er av betydning for hennes avgjørelse. Saken er at Olje- og energidepartementet harbetalt Arnstad ca. 450 000 kroner i året for konsulenttjenester innen fornybar energi, i tillegg til etterlønnen fra Enova.

Åpner for å fortsette som statsråd[rediger]

Haga sier at hun åpner for å fortsette å sitte i regjering også etter valget i 2009, hvis den nye partiledelsen ønsker det. Men hun vil ikke sitte i Stortinget.

Haga har vært partileder for Senterpartiet siden 2003, da hun overtok som partileder etter Odd Roger Enoksen. Haga har vært en populær partileder.

Bestemte seg i fjor sommer[rediger]

Åslaug Haga sier at hun tok denne avgjørelsen allerede sommeren 2007.

Kilder