Wikinytt:Forside

Frå Wikinytt
(Omdirigert frå Forside)
Gå til: navigering, søk


Mandela utskrevet fra sykehuset
Nelson Mandela. Foto: Nelson Mandela
Nelson Mandela har forlatt sykehuset for å returnere til sitt hjem i Johannesburg, melder Sør-Afrikanske myndigheter. Tilstanden er kritisk.
Ny koalisjonsregjering i Norge
Erna Solberg, leder i Høyre. Foto: Christian Fredrik Wesenberg
Etter tre uker med diskusjon, Erna Solberg leder av Høyre sa hun vil danne en mindretallsregjering med Fremskrittspartiet. Koalisjonen vil være første gang Fremskrittspartiet har hatt stor makt.
Linux sparer Narvik kommune for 9 millioner
Skolelinux er en spesialtilpasset versjon av Linux, først utgitt i 2004. Foto: Cristian Maxen
Basert på et notat som besvarte spørsmål fra ordfører Tor Nysæter og rådgiver for skolesektoren, Petter Falkbu, om bruken av Skolelinux i Narvikskolene og kostnaden ved å gå over til Windows kom det frem at Narvik ville måtte betalt minst 9 millioner for å gå over til Windows på skolene.


Atlético de Madrid slo Real Madrid CF i fotball
Foto: Laura Hale
På lørdag tapte Real Madrid 1-0 mot Atletico de Madrid i Madrid-derbyet - sist de vant over dem var i 1999. Diego Costa var eneste målscorer bare ti minutter inn i kampen and og Real Madrid dominerte kampe.


Danmark vant Eurovision
Emmelie de Forest representerte Danmark. Foto: Albin Olsson
Danmark vant Eurovision Song Contest 2013 med totalt 281 poeng, foran Aserbajdsjan som fikk 234 poeng. Danmark ble i år representert av Emmelie de Forest (20 år) med sangen "Only teardrops". Det er 10 år siden Danmark vant sist, den gangen ble finalen også avholdt i Sverige.


Norges Bank holder styringsrenten på 1,5%
Sentralbanksjef Øystein Olsen Foto: Bjoertvedt
Norges Bank har besluttet å holde renten på 1,5%. Rentenivået i Eurosonen har falt til 0,5%.


Gun bakgrunnssjekk avvist av amerikanske senatet
Amerikanske presidenten Barack Obama. Foto: Elizabeth Cromwell
Det amerikanske senatet avviste onsdag en endring av lovforslag for å øke sikkerheten for bakgrunnen av skytevåpen, på hva president Barack Obama har omtalt å være "en skammelig dag for Washington".Økende spenning rundt Nord Korea: Wikinews intervjuer Scott Snyder og Dr Robert Kelly
Flag of North Korea.svg
De siste dagene har Nord-Korea truet nabolandet Sør-Korea og USA med krig. Wikinews intervjuet Dr. Robert Kelly fra Pusan ​​National University (PNU) i Sør-Korea, og Scott Snyder, en nordkoreansk spesialist fra Council on Foreign Relations (CFR) i USA.


Desken · Hvordan skrive en artikkel · Merking av artikler · Nøytralitetsprinsippet · Førstehåndsrapportering · Journaliststatus i Wikinytt · Målsetning
Husk å følge Wikinytt på Twitter og Facebook
Wikinytt er en nyhetskanal bygget på prinsippet om fri informasjon og at alle kan delta i å skape dagsorden. Prosjektet er ett av flere som utgis av Wikimedia Foundation. Alle nyheter i Wikinytt (og bildene som følger med) er publisert under en Creative Commons-lisens. Det vil si at alle kan kopiere, bruke og endre innholdet akkurat som de ønsker, så lenge det går frem at Wikinytt er den opprinnelige kilden.


Wikipedia Wikipedia
Fritt leksikon
Wiktionary
Ordbok og synonymordbok
Wikibøker
Lærebøker og bruksanvisninger
Wikiquote
Sitatsamlinger
Wikikilden
Orginaltekster
Wikispecies
Artskatalog
Commons
Felles medialager
Meta
Koordinasjon av Wikimedia-prosjektene