Protestere protesterer mot arrestasjonen av Calais-myndighetene av spanjoler, som krever at Catalonien er uavhengig og frigjør fanger

Fra Wikinytt
Hopp til: navigasjon, søk
Demonstrasjon pro-uavhengighet 20. september.

Målform: Bokmål - Dato: 23 september 2017 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Demonstrasjon pro-uavhengighet foran det katalanske departementet for økonomi 20. september.

Etter at nyheten om at 14 Calais-myndigheter organisert den katalanske selvbestemmelses folkeavstemningen ble arrestert, samlet tusenvis av demonstranter foran retten sist torsdag (21), hvor seks lokale politikere fortsatt var i politiets varetekt i Barcelona , hovedstad i den autonome regionen Catalonia (nordøstlige Spania).

Ved middagstid møttes de foran Kataloniens overordnede domstolen, Catalonia. I tillegg til å kreve den katalanske uavhengigheten lenge siden, de ønsker at deres rett til å stemme den 1. oktober, som fastsatt folkeavstemningen viste sin støtte til de katalanske myndigheter arrestert av spansk politi dagen før (de fleste er fortsatt fast) og krever deres utgivelse.

Historisk[rediger]

The Spanish Court har erklært at folkeavstemningen om uavhengighet Catalonia er inconstuticional, som ikke hindre katalanske parlamentet er i favør av organisasjonen 6. september. Tilhengere av katalansk uavhengighet mobiliserte noen dager før folkeavstemningen om selvbestemmelse som de lokale myndighetene hadde til hensikt å holde i oktober.

På den annen side benyttet regjeringen i Madrid, støttet av den spanske domstol, undertrykkelse av separatister som en måte å forhindre folkeavstemningen på, ved å konfiskere valgmateriale og ved å mobilisere politiet for å forsøke å bære organisasjonen. forsterkning av 6.500 politimenn.

Mens de siste meningsmålingene foreslo en "ja" seier, nærmet seg maktbalansen mellom katalansk og sentral uavhengighet som den skjebnesvangre døddommen. Mens dialogen ser ut til å bli ødelagt, frykter mange "det er ingen mulighet for å gå tilbake".


Kilder[rediger]